Wie is de Mol 2022 Aflevering 2 Hints

wie is de mol 2022 aflevering 2 hints

Wie is de Mol 2022 Aflevering 2 is een feit en daarmee kunnen we op zoek naar nieuwe hints en theorieën om onze tunnelvisies te bevestigen. Of met een beetje geluk word je volledig uit je tunnel getrokken. Vorige week bespraken we de beste hints uit aflevering 1, mogelijke aanwijzingen in de leader en de beste theorieën van de week. De hints naar Glen mochten helaas niet baten, hij dacht ‘het duurt te lang’ en besloot het spel te verlaten. Vandaag bespreken we de hints uit Wie is de Mol 2022 aflevering 2.

Aflevering 2: Zwijgen (is goud)

Waar de vorige aflevering De tijd zal het leren heette, was de titel van aflevering 2 Zwijgen. Waar zou dit naar kunnen verwijzen? De aflevering begint aan een eettafel, waar Fresia niets zegt en dus aan het zwijgen
is. Welmoed verzwijgt dat ze nog een joker heeft om in te zetten, maar zwijgt niet over het telefoontje van Rik. Wellicht om vertrouwen van de groep te winnen. Het gezegde luidt: Zwijgen is goud; Kim-Lian, Sahil, Arno en Everon prikken een gouden ballon tijdens de tweede opdracht. Is één van hen de Mol?

Als je de aflevering terugkijkt, zie je dat tijdens opdracht één niet alle kandidaten aan het woord komen. Van drie kandidaten krijgen we geen biecht te zien: Laetitia, Fresia en Hila. Zijn zij aan het zwijgen? Als we
kijken naar de verdenkingen tijdens de test worden Fresia, Laetitia en Everon niet genoemd als verdachte. Wordt over de Mol gezwegen?

De sterke hint van vorige week

Voordat we naar de eerste opdracht gaan van Wie is de Mol 2022 aflevering 2, nog een aantal sterke aanwijzingen van deze week. Zo gaan de handgebaren van Rik rond onder molloten. Als je zijn vingers als cijfers ziet, zie je hem 1, 11, 4 en 13 maken. In letters is dat AKDM. Arno Kantelberg De Mol.

Kandidaten uit de montage gehaald?

Elizabeth heeft voor ons de volledige tekst uitgeschreven en het praatje van Rik bij iedere kandidaat vergeleken. Opvallend is dat presentator Rik overal dezelfde tekst gebruikt: “voor deze eerste opdracht heeft de mol jou ingedeeld in het team..” Deze tekst is bij Sahil, Everon, Glen, Welmoed en Fresia uit de montage gehaald. Is dat omdat één van hen niet is ingedeeld door de Mol, maar zelf de Mol is? Kim, Thomas, Hila, Arno en Laetitia zouden we volgens deze theorie van ons verdachtenlijstje af kunnen strepen.

Laetitia met een vogeltje

Aflevering 1 zagen we al ‘Bird’ staan op het shirt van Everon. Nu in Wie is de Mol 2022 aflevering 2 zien we een vogeltje op de pet van Laetitia. Een verwijzing naar de arend op de vlag van Albanië? De aflevering begint ook weer in theater Migjeni, bekend om de eerste Albanese opera. Dit zou kunnen verwijzen naar operazangeres Laetitia.

Opdracht 1: Waar is de Mol?

De opdracht Binnen en buiten bereik draaide om opdracht draaide om lopende bandwerk. Er stonden tafeltjes op een draaischijf met verschillende opdrachtjes die de kandidaten samen konden uitvoeren. Eén van de opdrachten was munten uit honing halen voor 100 euro. De eerste groep kan dus zorgen dat alle opdrachten onder de honing zitten. Thomas laat
iedereen met zijn handen in de honing zitten, waardoor de opdrachten daarna een stuk lastiger zijn. Zeker die met veren. Arno zit zelf helemaal onder de honing en gaat vervolgens andere opdrachten uitvoeren.

Aan de andere kant kan de Mol in de tweede groep zorgen dat de opdrachten mislukken. In de eerste groep kan hij de opdrachten wel lastiger maken, maar in de tweede groep heeft de Mol de echte invloed op het wel of niet afronden van de opdrachten. En dus bepaalt hij in de tweede groep hoeveel geld er wordt verdiend. De tweede groep bestond uit Fresia, Welmoed, Hila en Sahil.

Molacties tijdens Binnen en buiten bereik?

Zijn er nog mogelijke molacties bij Binnen en buiten bereik? Fresia gooide balletjes van 100 euro naast de pot en 10 euro erin. Lijkt heel kandidaats, maar heb je natuurlijk niets aan. Kim-Lian neemt een slok uit de fles die juist gevuld moest worden vlak voor de tijd op is. En een leuke hint: Rik noemt dat de dobbelstenen op één gegooid moeten worden en Welmoed presenteert bij Op1.

Fresia lijkt MOL uit te beelden

Tijdens de derde opdracht Ver gelijken, lijkt Fresia MOL uit te beelden. Verder doen Thomas en Fresia wat ze moeten doen en lijken ze goede kandidaten te zijn. Everon zaait paniek om de witte doeken, maar de Mol weet dat dit niet uitmaakte. Wilde hij hier tijdrekken? Welmoed haar actie is ook opvallend, zij laat het instrument nog snel de andere kant op draaien. Sahil wordt hier heel verdacht neergezet. De laatste foto bevat maar twee elementen om geld te verdienen, terwijl de andere foto’s drie elementen bevatten. Waarom was met deze foto minder geld te verdienen? De Mol zou in dit groepje (Kim-Lian, Everon en Laetitia) minder invloed hebben, wat dit geen logische positie maakt voor de Mol.

Aflevering 2: voetbaltermen?

Dit seizoen heeft elf kandidaten, wellicht een verwijzing naar een voetbalelftal. ThaStayFan ziet wel meer voetbalverwijzingen in Wie is de Mol 2022 aflevering 2. “Binnen en buiten bereik verwijst naar voetbal, waar je natuurlijk vrij en aanspeelbaar moet zijn. (…) Weer zie je voorwerpen, die verwijzen naar voetbal: sokken, fles water en balletjes. Bij de foto-opdracht wordt als element “de snor” genoemd. Dat verwijst naar Johan Derksen, de voetbalanalist. Je ziet bij de executie geiten (op gras) in beeld. Welke voetballer heeft deze bijnaam? Juist, Messi! Goat, greatest of all time. De geit dus.” Fresia is voetbalster en ThaStayFan kan niet anders dan concluderen dat Fresia de Mol is van Wie is de Mol 2022.

Op de hoogte blijven van Wie is de Mol 2022 Aflevering 2?

Wil je op de hoogte blijven van alle Wie is de Mol hints? Houd de pagina in de gaten of schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Heb je zelf een goede hint of theorie gevonden in aflevering 2? Laat het vooral weten in de reacties of stuur een mail naar contact@siemvaneek.nl

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Populair

Krijg de gratis nieuwsbrief

Geen spam, maar wel interessante artikelen!