Wie is de Mol? 2023 Aflevering 1 Hints

wie is de mol 2023 aflevering 1

Wie is de Mol? 2023 aflevering 1 is een feit! Dit seizoen in het prachtige Zuid-Afrika begon met een telefoontje van Everon, de Mol van vorig seizoen. Telefonisch gaf hij het stokje over aan één van de tien nieuwe kandidaten. Maar wie is de Mol van 2023? In deze blog neem ik je mee in de beste hints tot nu toe.

Wie is de Mol? 2023 Aflevering 1: Verbinding

De titel van deze eerste aflevering was ‘Verbinding’. Bij verbinding moest ik meteen denken aan internetverbinding, wat zou kunnen slaan op techjournalist Daniël die verhalen maakt over cybercrime en het dark web. In de leader is bovendien graffiti te zien met enen en nullen, binaire code. Maar nog opvallender als we het hebben over Verbinding vond ik Sarah die het meermaals heeft over het verbinden van de plekken tijdens de eerste opdracht. De titel verbinding zou ook kunnen slaan op Sander, Jurre en Daniël. Zij maken een verbinding op de kaart. Maar verbinding kan natuurlijk ook slaan op de telefoonverbinding, of een letterlijke verbinding tussen Everon en de nieuwe Mol. Is de Mol soms ook acteur?

Verbinding: de Olympische Spelen

Op de kisten uit aflevering 1 zijn de kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag te zien, maar ook de kleuren van de Olympische Spelen. Deze gekleurde ringen staan bovendien voor verbinding.. ja, de titel van de aflevering! Een mooie hint dus naar Olympisch zwemster Ranomi Kromowidjojo. En dat niet alleen: kijk maar even naar de voorstelvideo van Ranomi. Zij wil mensen… verbinden!

ranomi2
Ranomi wil mensen verbinden.. De titel van de aflevering is Verbinding.

Het telefoontje van Mol Everon

Deze aflevering begon dus met een telefoontje van Everon. Hij geeft hier twee weken voor de start het stokje over aan de nieuwe Mol. De woordkeuze van Everon vinden wij wel erg verdacht. Hij zegt dat hij ‘Zojuist’ het stokje heeft overgegeven aan de nieuwe Mol. Dit zou je ook kunnen horen als ‘Soy juist’. Heeft hij Soy juist bekendgemaakt als Mol? Daarbij is het ook opvallend dat Soy in de leader na de telefoon in beeld komt en hij het in zijn mollicitatie heeft over ‘Pokerface’, het woord dat op de
eerste bladzijde in het molboekje bij de telefoon staat. Pokerface komt in Wie is de Mol? 2023 aflevering 1 wel vaker terug als thema. Soy lijkt na het telefoontje ook nog eens de ‘M’ van Mol uit te beelden met zijn vingers. Is hij de Mol van Wie is de Mol 2023?

m
Soy maakt de ‘M’

Van iedere kandidaat krijgen wij de reactie te zien op het telefoontje. Zelf kon ik daar niet veel uit halen, maar ik vond wel een duidelijke switch merkbaar bij Sander. Hij is ontzettend vrolijk en aanwezig, maar na het telefoontje lijkt hij toch een stuk terughoudender. En dan nog iets geks.. Everon noemt bij iedereen het beroep in het telefoongesprek. Bij iedereen, behalve bij.. Sander. Wat ook anders is bij Sander? De notitie van zijn geboortedatum in het Molboekje. Heel verdacht!

Foutje in het molboekje? Of een enorme hint al in aflevering 1?

Over het molboekje gesproken, de geboortedatum van Annick staat verkeerd. Er staat 30 in plaats van 03. Dit kan natuurlijk een foutje zijn, of is het toch een hint? Door deze 30 zijn de cijfers bij elkaar opgeteld namelijk 2023. Wel heel toevallig… Is Annick dan toch de Mol van dit 23e seizoen?

Wie is de Mol? 2023 aflevering 1 Hints

Bekijk de beste hints van Wie is de Mol? 2023 aflevering 1 in deze video!

Dan terug naar de eerste opdracht: De Gulden middenweg. Rick stuurt de kandidaten appjes met de tekst ‘goedemorgen’. Maar de appjes zijn in de montage om 14:01 gestuurd, dat is niet bepaald in de ochtend. Aan de blauwe vinkjes aan beide kanten is dan ook te zien dat deze appjes zijn gefotoshopt. Er is bewust gekozen voor deze tijd. Maar waarom? Is die 14:01 bewust gekozen omdat het een hint is? De 14e letter is de N, 1 is de A, ofwel N.A. De initialen van Nabil Ayad. Weten we nu al in Wie is de Mol? 2023 aflevering 1 wie het is…?

telefoon
Berichtjes om 14:01, die duidelijk gefotoshopt zijn.

De opdracht heette dus Gulden middenweg en de middenweg was hier de eindlocatie. De kist waar Nabil en Ranomi in zaten. Is één van hen soms de Mol? Jurre lijkt een hele goede kandidaat door met de goede locatie te komen, maar er wordt weinig geld verdiend. Een kandidatenactie of voorkennis als Mol? Ook een typische Wie is de Mol? hint zou de kleur van de kist kunnen zijn. Sarah en Jurre zitten namelijk in de kist groen, de kleur van de Mol.

Wie is de Mol? Opdracht 2: Toonaangevend

De groep met Anke, Soy, Sander, Sarah en Jurre moet in het koor een toon aangeven; de titel van deze opdracht uit Wie is de Mol? 2023 aflevering 1. En ook Annick moet deze opdracht in een minigame een toon aangeven. Toonaangevend… Dit lukt haar niet eens 15 seconden, best wel opvallend als zangeres. Sowieso deed ze veel gekke dingen deze aflevering, zoals zeggen dat ze haar 15e uit huis was, terwijl dat sloeg op Soy.

Een deel van de kandidaten moet repeteren om mee te zingen met een koor en zo een stel juryleden voor de gek houden. De juryleden moeten immers raden wie niet bij het koor horen. En als ze dat goed doen, kost dat geld. De andere kandidaten moeten opdrachtjes uitvoeren om te zorgen dat er meer koorleden bij komen en dus de kans groter wordt dat ze geld kunnen verdienen. Als Mol is dit dus wel een fijne positie, door alle opdrachten te verkloten wordt het verdienen van geld wel erg lastig.

Daniël lijkt heel fanatiek bezig maar zingt verkeerde teksten, zet regels verkeerd, is een tijdje gewoon niet te zien en lijkt hiermee wel een beetje op Jan Versteegh. Jurre en Ranomi zitten dan weer bij stoel 13, het getal van de Mol..

13

Het thema Pokerface zou op een vrouw als Mol kunnen wijzen. Het lied Pokerface komt namelijk terug in deze opdracht. Niet alleen is dat van Lady Gaga; in de tekst gaat het ook over een vrouw. Over tekst gesproken, in het lied dat de koorleden moesten zingen komt de tekst vertaald uit het Afrikaans ‘Hier ben ik’, en ‘hier sta ik voor u’ voorbij. Heeft de Mol door dit te zingen zich al bekend gemaakt in Wie is de Mol? 2023 aflevering 1?

pokerface2
afrikaans

Voorlopig waren dit de hints uit Wie is de Mol? 2023 Aflevering 1. Nog even geduld en dan weten we of Sarah terugkeert in het spel en of ze nou wel of niet nog de Mol kan zijn.. Laten we hopen voor alle spelers die hun punten zijn verloren in de app, dat ze deze weer terugkrijgen! Wil je meer hints zien? Dan kan je ook nog deze video bekijken!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Populair

Krijg de gratis nieuwsbrief

Geen spam, maar wel interessante artikelen!