Wie is de Mol 2022

Wie is de Mol hints

Lees hier de nieuwste Wie is de Mol hints van Wie is de Mol? 2022. Op deze pagina vind je de nieuwste theorieën, aanwijzingen en video’s over dit WIDM seizoen 2022 in Albanië. 

Wie is de Mol 2022 - hints en theorieën

Op de hoogte blijven van alle Wie is de Mol hints van seizoen 2022? Iedere week plaatsen we de nieuwste hints en theorieën om uiteindelijk de Mol te kunnen ontmaskeren. Samen gaan we op zoek naar die ene saboteur, maar beter nog: we zoeken naar wie niet de Mol is. Door kandidaten te elimineren van je verdachtenlijstje, blijft de Mol uiteindelijk over. Tenminste, dat hoop je dan. We willen natuurlijk allemaal onze vrienden en familie verslaan en lekker veel punten in de app scoren. Dus gaan we op zoek naar vergezochte hints en theorieën. Je hoeft gelukkig niet zelf meer het hele internet af te struinen, want hier ben je meteen op de hoogte van alle Wie is de Mol hints. 

Wie is de Mol hints: waar let je op?

Met Wie is de Mol? weet je het natuurlijk nooit: alles en niets kan een hint zijn. Maar er zijn wel vaste soort Wie is de Mol hints die ieder jaar of ieder paar jaar terugkeren. De meest betrouwbare hints zijn naar mijn mening de ‘titelhints’. Ieder jaar verwijzen de titels van de afleveringen, maar ook veel titels van opdrachten, naar de mol. En deze verwijzingen in opdrachttitels zijn meestal redelijk oppervlakkig en niet zo vergezocht als alle theorieën die over het internet heen vliegen. In dit hoofdstuk beginnen we met de meest voorkomende soorten hints, zodat je weet waar je naar moet zoeken. 

1. 'De Titelhint'

Zoals net al even genoemd verwijzen de titels vaak naar de mol. Neem als voorbeeld de titel Tegendraads: Rob liep met de bedrading de verkeerde kant op. Of Misleid: Rob misleidde Buddy door de verkeerde route op te lezen. Lezen en schrijven: een verwijzing naar het werk van Margriet als hoofdredacteur en schrijfster. Ja, zo makkelijk kunnen Wie is de Mol hints dus zijn. 

2. 'Het Anagram'

Al komt deze minder vaak voor, het anagram (een woord dat bestaat uit de letters van een ander woord) is een typische Wie is de Mol hint! Gouden tip: ik heb tijdens de aflevering altijd een online anagrammenoplosser aanstaan op mijn mobiel of laptop, waar je titels in kan gooien. Deze doet dan vervolgens al het werk voor je en zoekt woorden die met de desbetreffende letters gevormd kunnen worden. Voorbeelden uit voorgaande seizoenen zijn de titel Niet Gered: een anagram voor Drie Tegen. In seizoen achttien was de plaats Tsemi een anagram voor It’s me en in seizoen zeven was Enig een anagram voor Inge. De mooiste anagrammen komen wel uit seizoen negen, waar ‘dom veel raden’, ‘al vreemd doen’ en ‘omrand de vele’ anagrammen waren voor ‘Van Eerd de mol’. 

3. 'De Cijferhint'

Vrijwel ieder seizoen is er wel sprake van de ‘cijferhint’. Meestal zijn er cijfers te zien in een aflevering die wijzen naar geboortedata, het desbetreffende seizoen en/of moeten de
cijfers worden omgezet naar letters. Neem bijvoorbeeld Wie is de Mol? 2016: Klaas stond als enige in de metro waar ‘M1285’ zichtbaar was. Optellen geeft M16, ofwel mol 16. Bovendien waren de cijfers 2, 4, 1 en 0 te zien. 2 + 4 = 6. Klaas is 06-10, ofwel 6 oktober, geboren.

4. 'De Letterhint'

Als we het hebben over de cijferhint, kan de ‘letterhint’ natuurlijk niet ontbreken. In de laatste seizoenen zaten prachtige letterhints. Wie is de Mol? 2020: Als je van de straatnamen die op de bordjes getoond werden, de eerste, tweede, derde en vierde letter achter elkaar zette, las je: MOL R.

5. 'De Handtekening hint'

Een Wie is de Mol hint die de laatste jaren ook vaak tot de officiële aanwijzingen behoort, is dat de mol, op wat voor manier dan ook, een zogenaamde handtekening maakt. Rob raakte de letters ‘MOL’ aan, Merel hield het blokje met ‘mol’ boven haar hoofd, Jan streepte in de woordzoeker ‘mol’ weg met de letter ‘M’, Thomas maaide de letter ‘M’ in het gras en brandde ook nog eens het logo van de mol op de jokers: letterlijk zijn handtekening.

6. 'De Kledinghint'

In de eerste seizoenen van Wie is de Mol? waren hints in de kleding echt een ding. In seizoen zes droeg Milouska een shirt met daarop in het groot de letter ‘M’. In seizoen zeven droeg een koerier het shirt met ‘LOMED 66’ (DE MOL 99). In seizoen acht droeg Dennis een pet van de band El Guapo Stuntteam, waarvan de laatste letter van ieder woord samen ‘mol’ vormt. Zo zijn er meerdere voorbeelden, maar de recente seizoenen hebben vrijwel geen Wie is de Mol hints in kleding gehad, wellicht omdat dat tegenwoordig te makkelijk zou zijn? In ieder geval zou een shirt met de letter ‘M’ in Wie is de Mol 2022 niet meer kunnen. Of misschien daarom juist wel! Wat houd ik toch van omgekeerde psychologie..

7. 'De Leaderhint'

De Wie is de Mol leader is het fragment dat we ieder seizoen het meest zien en analyseren. Zo ook in Wie is de Mol 2022. Misschien is dat ook de reden dat er zelden sprake is van een hint in de leader. Immers was tot nu toe – voor zover ik weet – slechts twee keer een aanwijzing in de leader te zien (vanaf seizoen vijf). Namelijk in seizoen zeventien en negentien. In seizoen zeventien had Thomas in de leader twee gezichten door de weerspiegeling in een ruit. De mooiste aanwijzing komt uit seizoen negentien, waarbij iedere aflevering een opdracht werd vervangen door puzzelstukken. Deze puzzelstukken vormden uiteindelijk het gezicht van Merel.. ja, Merel. Niet Sarah dus, hoewel molloten overtuigd waren dat het gezicht van Sarah werd gevormd. Bovendien kon je van de eerste letters van die opdrachten ‘MOL IS IV’ maken en Merel was als vierde kandidaat in de leader te zien. Tot slot zaten in twee van de allereerste seizoenen ooit, seizoen twee en drie, nog zonder bekende Nederlanders, ook Wie is de Mol hints in de leader verstopt.

Wie is de Mol hints 2022

Op deze pagina blijf je op de hoogte van alle soorten Wie is de Mol hints.  Hoe we aan de hints komen? We verzinnen natuurlijk niet alles zelf, maar krijgen ook ontzettend veel Wie is de Mol hints toegestuurd. Heb je zelf een mooie hint gevonden in Wie is de Mol 2022? Stuur deze gerust naar ons toe. We gebruiken deze dan wellicht op de website, uiteraard met bronvermelding. 

Meer Wie is de Mol hints?

Nieuw

Op de hoogte blijven van Wie is de Mol 2022?

Krijg de gratis nieuwsbrief! Geen spam, maar wel interessante artikelen!